Dogsurvival 15 mei 2022

Dogsurvival

De dogsurvival Nevelhorst is een wedstrijd waarbij handler en hond een parcours van 5 km moeten volbrengen met onderweg 15 verschillende hindernissen. De wedstrijd is op zondag 15 mei 2022. De dogsurvival staat ook open voor deelnemers van buiten de vereniging.

Je kunt je inschrijven voor verschillende klassen:

Atleet: M/V vanaf 16 jaar. In de atletenklasse gaat het om de snellere deelnemers en honden. Ze starten in de ochtend en zullen het parcours zoveel mogelijk hardlopend afleggen. Er zullen prijzen zijn voor de snelste deelnemers (mannen en vrouwen).

Recreanten: M/V vanaf 16 jaar. In de recreantenklasse gaat het om de lol die je hebt samen met je hond. Je mag het parcours zowel wandelend als hardlopend afleggen. Het kan zo zijn dat er hier en daar oponthoud is bij een hindernis. Er zijn in deze klasse ook prijzen.

Aanmelden als vrijwilliger: 
De dogsurvival kan alleen doorgaan met de hulp van tientallen vrijwilligers. Kom je ook helpen, bij een hindernis of op het veld? Meld je aan via email en vermeld of je zelf ook mee wilt lopen (Nevelhorstrondje).
 

Tips & Tricks

Natuurlijk is het van belang dat je samen met je hond ongeveer 5 km kunt lopen. Van te voren een paar keer de afstand oefenen is aan te raden.

Het zou warm kunnen zijn tijdens de survival, dus zorg voor voldoende water en afkoeling. Er is halverwege de route een waterpost. Hier zal ook water zijn voor de hond, maar laat deze niet meteen teveel water drinken. Bij warm weer is het ook goed om de hond na afloop af te koelen.

Voor de survival is het handig om de spieren warm te maken. Een warming-up kan handig zijn. Laat de hond mee rennen, deze heeft ook een warming-up nodig.

Schuin tegenover ons terrein is een stuk bos waar de honden uitgelaten kunnen worden. Uiteraard niet op de weg die deel uit maakt van het parcours en ook niet op de parkeerplaats van onze buren.

Er is niets zo vervelend om met een volle blaas te gaan rennen. Gebeurt er toch een ongelukje op de parkeerplaatsen of op het veld of parcours, ruim dit dan even op. Zorg er dus voor dat je altijd een zakje bij je hebt.
- Onze kantine heeft 3 toiletten en een omkleedruimte.
- Ook zijn er twee douchecabines aanwezig en een plaszuil voor de heren.
- Bij Manege de Baerle is er de mogelijkheid om, op loopafstand, te kamperen. Normaal gesproken is het een groepscamping, dus de avonden kunnen luidruchtig zijn.

Routebeschrijving
Baarleweg 8, 6941 RD Didam

Komende vanaf het Velperbroekcircuit A12 richting Oberhausen
Afslag Zevenaar/Didam, bij het verkeerslicht linksaf, onder het viaduct door, de 2e weg rechts – dit is na ± 1,5 km (Greffelkampseweg). Nu neemt u de 1e weg rechts na ± 2 km (Luijnhorststraat), nu na ± 300 meter weer de 1e weg rechts de Baarleweg inslaan,  ongeveer 150 meter na de Westernboerderij ziet u aan uw rechterhand ons veld.

Komende vanuit Doetinchem via Wehl:
Richting Didam, in Didam op de 3e rotonde (de Eik) rechtsaf slaan en direct weer links (Vincwijcweg), nu de 2e weg rechts (Luijnhorststraat), nu de 1e weg links inslaan de Baarleweg inslaan,  ongeveer 150  meter na de Westernboerderij ziet u aan uw rechterhand ons veld.

Komende vanuit Doesburg:
Vanuit Doesburg richting Angerlo / Westervoort N338. Hierna neemt u de afslag richting Zevenaar N336 (Doesburgseweg). Na ± 4 km slaat u linksaf (Greffelkampseweg). Nu neemt u de 1e weg rechts na ± 2 km (Luijnhorststraat), na ± 300 meter weer de 1e weg rechts de Baarleweg inslaan , ongeveer 150 meter na de Westernboerderij ziet u aan uw rechterhand ons veld.

Image
Image