Natuurlijk is het van belang dat je samen met je hond ongeveer 5 km kunt rennen. Van te voren een paar keer de afstand oefenen is aan te raden.

 

Het zou warm kunnen zijn tijdens de survival, dus zorg voor voldoende water en afkoeling. Er is halverwege de route een water drink post. Hier zal ook water zijn voor de hond, maar laat deze niet meteen teveel water drinken. Na afloop is het goed om de hond af te koelen (naar aanleiding van de warmte).

 

Voor de survival is het handig om de spieren warm te maken. Een warming up kan handig zijn. Laat de hond mee rennen, deze heeft ook een warming up nodig.

 

Schuin tegenover ons terrein is een stuk bos waar de honden uitgelaten kunnen worden. Uiteraard niet op de weg die deel uit maakt van het parcours en ook niet op de parkeerplaats van onze buren.

Er is niets zo vervelend om met een volle blaas te gaan rennen. Gebeurt er toch een ongelukje op de parkeerplaatsen of op het veld of parcours, ruim dit dan even op. Zorg er dus voor dat je altijd een zakje bij je hebt.

 

Onze kantine heeft 3 toiletten en een omkleedruimte.

Ook zijn er twee douchecabines aanwezig en een plaszuil voor de heren.

 

Bij Manege de Baerle, is er de mogelijkheid om, op loopafstand, te kamperen. 

Normaal gesproken is het een groepscamping, dus de avonden kunnen luidruchtig zijn.

 

 

 

Gaat de training door?

Flyball
Flyball
Behendigheid
Behendigheid
Hoopers
Hoopers

Obience