Indeling Flyball
HSV DE NEVELHORST

Trainingsdag:
woensdagavond 19.30-20.00

Beginners/Gevorderden Wedstrijdgroep

Flyball

Flyball is een teamsport waarbij 4 honden om de beurt over 4 hindernissen naar een toestel rennen. In dit toestel zit een tennisbal. De hond laat met een druk van de voorpoten de bal uit het toestel springen en moet de bal zo vlug mogelijk naar zijn baasje brengen. Daarbij gaat hij natuurlijk terug over de hordes.

De hond moet met de bal over de start/finishlijn zijn voordat de volgende hond over de startlijn mag gaan. Om zo weinig mogelijk tijd te verliezen worden de honden dan ook getraind om neus-aan-neus op de start/finish-lijn met elkaar te wisselen. Bij een te snelle wissel echter dient de hond opnieuw te starten.  Andere fouten zijn o.a. balverlies, naast de hordes lopen en de tegenstander storen.

De honden hoeven niet te vertrekken vanaf de startlijn. Om op volle snelheid te lopen aan de startlijn wordt de hond enkele meters voor de start lodgelaten. Dit noemt men de vliegende start. Training, inzicht en concentratie zijn vereist om een vliegende start te combineren met goede wissel op de startlijn.

De hoogte van de hordes is minimum 17,5 cm en maximum 35 cm. Deze hoogte is afhankelijk van de schouderhoogte (schofthoogte) van de hond, min 10 cm.

De race wordt gelopen op de schanshoogte van de kleinste deelnemende hond. Dit wil zeggen dat de kleinste hond in een team de spronghoogte voor het team bepaalt.

Elk team bestaat uit 6 honden, waaronder 4 basishonden en 2 reservehonden. Deze mogen gedurende een wedstrijd om praktische of strategische redenen gewisseld worden.

De coach van het team zorgt voor de opstelling en instructies tijdens de wedstrijd. De ballader staat achter het toestel en zorgt ervoor dat er telkens een nieuwe bal klaarzit voor de volgende hond.

Voor aanmelden of inlichtingen kunt u direct contact met ons opnemen via ons contactformulier.

Coördinator Flyball:

Yvonne Pleiter