Indeling Flyball
HSV DE NEVELHORST

Trainingsdag:
Vanaf 5 september 2023 iedere dinsdagavond
Inschrijven voor een gratis proefles is mogelijk

Welkom bij Flyball de hondensport die bij vele hondenscholen, instructeurs en eigenaren geliefd is.

Wat is Flyball

Flyball is een hondensport, waarbij de hond over 4 hindernissen springt, op een plank drukt, een bal krijgt en weer 4 hindernissen terug springt naar jou toe. Het moment dat de eerste hond terugkomt, dan wordt de volgende gestart. Zodat de tijd tussen hond 1 en 2 zo klein als mogelijk is. Flyball is eigenlijk een estafette loops, waarbij 2 teams van 4 honden tegen elkaar racen.

Flyball is zoveel meer dan een spelletje of sport. Het is een teamprestatie die je neerzet en dan heb ik het niet over de andere honden en bazen, maar over jullie als team. Jullie moeten goed samen kunnen werken om ervoor te zorgen dat je hond de baan zo snel mogelijk en zo goed mogelijk aflegt. Dit alles moet je doen bij een baan van 15,35 meter, je hond is los en een paar meter naast je hond rent een andere hond zijn eigen baan.

Uiteraard leren jij en je hond eerst 1-op-1 alle kneepjes van de sport. Pas als je hond hele banen kan lopen, dan worden er meer honden bij gezet. De sport wordt rustig opgebouwd. Wij zorgen ervoor dat je hond leert door altijd succes te hebben. Lukt het even niet? Dan maken we het spelletje gewoon weer iets makkelijker totdat je hond het weer begrijpt. Op deze manier voorkom je frustratie bij baas en hond en krijg je een stabiele Flyball hond.

Voor wie is Flyball

Voor iedereen die het leuk lijkt en voor alle rassen. Flyball wordt aangeleerd met spelbeloning (een tennisbal), hierdoor is het een pré als je hond gek is op ballen.

Honden mogen vanaf dat je hond 1 jaar is meedoen met de trainingen. Als je hond jonger dan 1 is, dan mogen er geen sprongen getraind worden.

De reden dat je een hond onder de 1 jaar niet mag springen heeft te maken met de groei van zijn gewrichten. Iedere keer dat je hond (dit geld ook voor mensen) dan komt er een bepaalde druk op de gewrichten te staan. Als je te vroeg begint met springen dan ontstaan er minuscule beschadigingen aan het kraakbeen van het gewricht. Op het moment van zal je daar niks van merken, maar op latere leeftijd (vanaf een leeftijd van ongeveer 7 jaar) zal je merken dat je hond stram gaat lopen en kan hij artrose hebben ontwikkeld. Dit kan dus samenhangen met een te vroege belasting van de gewrichten.

Vanaf 1 jaar zijn de belangrijkste groeischijven dicht en vanaf dat moment is de impact van de sprongen niet meer zo groot. Hierdoor kan je met een gerust hart je hond laten springen.

Natasja van den Hout

Hoi allemaal,

Mijn naam is Natasja van den Hout en ik kom vanaf 5 september op de dinsdagavond Flyball lessen geven. Ik ben 31 jaar en woon samen met mijn man, zoon en 2 honden (Labrador Mila 3,5 en Beagle Luna 3,5) in Spijk. Oorspronkelijk komen zowel mijn man als ik niet uit Spijk. Ik ben opgegroeid in de Zaanstreek (net boven Amsterdam).

Ik ben in Spijk terecht gekomen, doordat mijn man en ik samenwoonde in een appartement van 46 m2. We hadden een kinderwens en wilde een eengezinswoning kopen. Toen we onze eisen invulde op Funda ontstond er een leg vlak in de randstad van Nederland. Langzaam maar zeker zijn we in het oosten van Nederland huizen gaan bekijken en uiteindelijk zijn we 5 jaar geleden in Spijk beland.

Ik ben 13 jaar geleden begonnen met lesgeven. Naja er werd toen gevraagd of er iemand was die achter de bak kon helpen. Op die manier is het balletje gaan rollen. 13 jaar later heb ik zowel ervaring in Flyball lessen als in het geven van gehoorzaamheidslessen. Daarnaast heb ik mijn diploma’s gehaald voor kynologisch instructeur en ben ik (bijna; nog 1 casus goedgekeurd krijgen en een presentatie en dan ben ik klaar!) afgestudeerd als kynologisch hondengedragstherapeut.

Iedere dinsdagavond

Beginners en gevorderden:
17.00-18.00
18.00-19.00
19.00-20.00

Team les:
20.00-21.00

Heb je interesse of ben je gewoon nieuwsgierig? Stuur dan een mail naar natasja@hches.nl of stuur een whatsapp bericht naar 0683441346 om een afspraak te maken voor een gratis proefles.

De lessen worden mogelijk gemaakt door: 
Hondencentrum Heeft Een Staartje
www.hches.nl

Voor aanmelden of inlichtingen kunt u direct contact met ons opnemen via ons contactformulier.