Indeling Agility
HSV DE NEVELHORST

Op de volgende avonden wordt er behendigheid gegeven:

- Maandagavond
- Woensdagavond

In de winterperiode kunnen deze indelingen afwijken. 

Agility

Behendigheid of agility is een sport waarbij het plezier van hond en baas vooropstaat. Bij deze sport gaat het erom dat de hond een parcours bestaande uit verschillende hindernissen in een voorgeschreven volgorde foutloos en zo snel mogelijk aflegt.

De geleider (handler) mag de hond tijdens het lopen van het parcours met de stem en door gebaren aanwijzingen geven. Hij mag de hond of de hindernissen echter niet aanraken. De hond moet dus heel goed leren om op gesproken aanwijzingen en op lichaamssignalen snel en op de juiste manier te reageren. 
Agility is de pleziersport en vrijetijdsbesteding voor honden en bazen. Het sluit aan bij de natuurlijke wil tot beweging en aard en gedrag van de hond. De hond (en baas) moet zich lichamelijk inspannen, al zijn spieren worden getraind. De hond wordt zelfbewuster en de band met de baas wordt versterkt.

Vanaf de zijkant van het veld lijkt het zeer eenvoudig. Een gevorderde combinatie te zien lopen is zeker spectaculair maar heeft al heel wat uurtjes training gevergd voor zowel baas als hond.

Voor aanmelden of inlichtingen kunt u direct contact met ons opnemen via ons contactformulier.

Coördinator Behendigheid:

Jacky Oonincx