Indeling Hoopers
HSV DE NEVELHORST

 

Vrijdag avond

19.00 - 20.00

20.00 - 21.00

 

Zaterdagmiddag
13.30 - 14.30 uur

Hoopers

Hoopers is een leuke, actieve en volwaardige hondensport, waar de meeste honden en baasjes veel plezier aan beleven. De honden gebruiken alle basisvaardigheden, zoals luisteren en concentreren. De honden hoeven niet te springen, waardoor deze sport ook voor honden die niet mogen springen en voor oudere honden leuk is.

Er zijn verschillende stromingen binnen de Hoopers:
- NHN, Nadac Hoopers Nederland
- DJFD, Distance Just for Dogs (Xhoopers)
- FHN, Federatie Hondensport Nederland
- SH, Smartline Hoopers.

Deze verschillende stromingen gebruiken wel allemaal dezelfde toestellen, maar hebben andere regels voor de wedstrijden. De toestellen die gebruikt worden zijn Hoops, Tunnels, Gates en Tonnen. Verder zijn er vakken, lijnen of een stip die aangeven waar de handler zich mag bewegen. Bij HSV de Nevelhorst wordt les gegeven in Nadac Hoopers.

Binnen de NHN zijn twee richtingen:
- Speed
- Technical
Bij Speed staan de toestellen op ruime afstand van elkaar en staan in vloeiende lijnen. Bij Technical staan de toestellen op kortere afstand van elkaar en zijn er meer richtingveranderingen binnen het parcours. De handler mag zelf kiezen welke richting hij/zij wil lopen en mag ook iedere wedstrijd kiezen of het Speed of Technical wordt. Voorbeelden van een Speed en Technical parcours: Schermafdruk 2020 05 15 21.27.23

Er worden op een wedstrijd 3 verschillende parcoursen gelopen.
- GP gevarieerd parcours, de keurmeester mag zelf beslissen of het een vak of lijn parcours wordt.
- VP vast parcours, waarbij alle toestellen gebruikt worden
- NH numbered hoops, waarbij alleen hoops gebruikt worden.

Bij een lijnparcours bepaalt de keurmeester aan welke kant van de lijn de handler vrij mag bewegen. Bij een vakparcours mag de handler alleen binnen het vak vrij bewegen.

Bij Hoopers is het de bedoeling dat de handler, door middel van aanwijzingen, de hond door het parcours stuurt, in de volgorde die de keurmeester (door middel van nummerbordjes) heeft aangegeven, in een zo snel mogelijke tijd met zo min mogelijk fouten.

Iedereen die start met Hoopers wedstrijden begint in de A-klasse. Indien de combinatie genoeg promotiepunten heeft gehaald, dan volgt promotie naar de B-klasse.

Binnen de klasse is er nog een splitsing in grote honden (schofthoogte boven de 40,00 cm) en kleine honden (schofthoogte maximaal 40,00 cm).

Voor aanmelden of inlichtingen kunt u terecht bij Hetty Martens  of via het contactformulier op deze site.

Voor aanmelden of inlichtingen kunt u direct contact met ons opnemen via ons contactformulier.

Coördinator:

Hetty Martens